کلید اصلی هر رابطه خوب و موفقی، ارتباط موثر با همسر است. همه ازدواجها با ایده موفقیت آغاز میشوند؛ اما عدم برقراری ارتباط با همسر به شکلی صحیح، دلیل اصلی اکثر طلاقها است.
در این دوره قرار است در مورد اشتباهات برقراری ارتباط با همسر، تکنیکها و اصول داشتن یک رابطه خوب صحبت کنیم. اگر میخواهید با همسر خود رابطه موثر و خوبی داشته باشید، در این دوره با ما همراه باشید.
سرفصل ها
جلسه اول: آشنائی با مهارت ارتباط موثر
جلسه دوم: آشنایی با عوامل تاثیرگذار بر ارتباط زوجین
جلسه سوم: آشنایی با انواع ارتباط کلامی و غیرکلامی
جلسه چهارم: آشنایی با گوش دادن فعال
جلسه پنجم: آشنایی با مهارت همدلی
جلسه ششم: آشنایی با سبک های ارتباطی
عوامل و موانع ارتباط صحیح با همسر کداماند؟
در برقراری ارتباط موثر با همسر، موانعی میتواند وجود داشته باشد که به شرح زیر هستند:
- قضاوت و پیش داوری؛
- حدس و گمانهای ساختگی؛
- گوش نکردن به حرفهای همسر؛
- سکوت کردن، رفتار سرد و اجتناب از حرف زدن؛
- داشتن نگاه تک بعدی به احساسات و عواطف خود و عدم تلاش برای درک یکدیگر.
اصول ارتباط موثر با همسر
چند اصول کلی برای داشتن یک رابطه خوب و موثر با همسر وجود دارد که اگر آنها را رعایت کنید، میتوانید زندگی خوبی داشته باشید. برخی از این اصول را میتوان به صورت زیر بیان کرد:
- در مورد احساس و عواطفتان با همسر خود صادق باشید: اگر در مورد احساسات خود صادق نباشید، ارتباط با همسرتان را دچار مشکلات اخلاقی و روحی خواهید کرد. پس بدون هیچ قید و شرطی محبت کنید و به همسر خود عشق بورزید. احساسات خود را نشان دهید و اگر از چیزی ناراحت هستید، با گفتگو مشکل را حل کنید.
- با همسر خود گفتگوی موثر داشته باشید و با او ارتباط کلامی و غیرکلامی برقرار کنید.
- از یکدیگر ایراد نگیرید؛ بلکه با بیان جملههای مثبت، نظر خود را بیان کنید.
- آقایان باید همسر خود را با القاب زیبا و پسندیده صدا کنند.
- در ارتباط با همسر خود، اعتماد به نفس داشته باشید. از بیان عقاید خود نترسید. نداشتن اعتماد به نفس میتواند تأثیر منفی در رابطه شما بگذارد. پس با اعتماد به نفس بالا، نظرات و عقاید خود را بیان کنید.
خودخواه نباشید. نظرات خود را بیان کنید و به عقاید همسرتان هم توجه نمایید. در نهایت اگر قرار است تصمیمی گرفته شود، باید باهم این کار را انجام دهید.
ارتباط کلامی موثر با همسر
همانطور که گفتیم ارتباط موثر با همسر به برقراری ارتباط کلامی بستگی دارد. برای اینکه بتوانید یک ارتباط کلامی موثر با همسر خود داشته باشید، موارد زیر را در نظر بگیرید:
قوانین گوینده
- از زبان بدن استفاده کنید؛
- زمان مناسبی برای گفتگو انتخاب کنید؛
- لحن خوبی داشته باشید و پرخاشگر نباشید؛
- با همسر خود در طی گفتگو، ارتباط چشمی داشته باشید؛
- از جملات مثبت استفاده کرده و از طرف خودتان صحبت کنید.
قوانین شنونده
- سوال بپرسید؛
- به طور کامل به صحبتهای همسر خود گوش دهید؛
- با همسرتان همدلی داشته باشید و از او بخواهید تا احساساتش را برای شما بیان کند؛
- حرفهای همسرتان را قطع نکنید؛ اما هنگام صحبت، او را تأیید کنید.
- حرفهای همسرتان را به طور خلاصه برای او بیان کنید تا متوجه شود که به او گوش دادهاید.
تکنیکهای برقراری ارتباط موثر با همسر
برای اینکه ارتباط موثر با همسر خود برقرار کنید، در این دوره میخواهیم روشها و تکنیکهایی را به شما معرفی کنیم که برخی از آنها عبارتاند از:
- پذیرای شرایط جدید باشید: رابطه شما و همسرتان با تغییر شرایط، متفاوت خواهد بود. پس انتظار نداشته باشید همه چیز مانند روز اول آشنایی باشد. با شرایط جدید کنار بیایید و خود و همسرتان را همانطور که هستید، بپذیرید.
- از زبان بدن برای برقراری ارتباطی غیرکلامی استفاده کنید: به عنوان مثال میتوانید هنگام صحبت با همسر خود، با او ارتباط چشمی برقرار کنید.
- به دنبال بهبود روابط عاطفی با همسر خود باشید: از احساس خود در مورد کنار هم بودن صحبت کنید.
- صحبتهای همسرتان را قطع نکنید: سعی نکنید که به تمامی حرفهای او پاسخ دهید. شنونده خوبی باشید و پس از اتمام صحبتهای همسرتان جواب او را بدهید.
- قبل از اینکه بخواهید صحبت کنید، راجع به موضوع مورد نظر فکر کنید: حرفی نزنید که بعداً از آن پشیمان شوید. زیاد صحبت کردن اهمیت ندارد، بلکه گزیده حرف زدن مهم است! پس سعی کنید همواره پیش از صحبت کردن، فکر کنید و حرفهای پسندیده بزنید.
- عادلانه رفتار کنید: سعی نکنید همواره اتفاقات و اشتباهات تلخ گذشته را یادآوری کنید. این کار میتواند آسیب جدی به رابطه شما با همرستان وارد کند. گذشته را به حال خود راه کنید.
روی مشکلاتی که در حال حاضر دارید، تمرکز کنید. سعی نکنید همواره انگشت اتهام خود را به سوی همسرتان بگیرید. اگر مشکلی پیش آمده با یکدیگر آن را حل کنید و بدانید که مقصر هر دوی شما بودهاید. این کار میتواند مشکلات را خیلی سریعتر حل کند و از بروز آسیبهای جدی جلوگیری میکند. - با همسر خود ارتباط صمیمانه داشته باشید: عاشق هم و دوست یکدیگر باشید. ارزشهای مشترک و همدلی داشته باشید. علاقهمندیهای مشترک را پیدا کنید و با هم آنها را انجام دهید. سرگرمیهای جدید را باهم انجام دهید. در یک کلام باهم دوست باشید و ارتباط صمیمانه برقرار کنید.
- احترام یکدیگر را حفظ کنید: هر دوی شما در یک تیم قرار دارید. با یکدیگر دشمن نیستید. پس باید به هم احترام بگذارید. همیشه مسائلی وجود دارند که باعث به وجود آمدن اختلاف نظر میشوند؛ این شما هستید که باید با حفظ احترام یکدیگر به رفع اختلاف نظرها بپردازید.
- برای زحمات هم ارزش و احترام قائل باشید: از زحمات هم تشکر کنید. تمرکز خود را روی اشتباهات و کاستیهای همسرتان نگذارید؛ بلکه نیمه پر لیوان را ببینید! به تلاشهای یکدیگر توجه کنید.
- از هم انتقاد نکنید: اصلیترین نکته داشتن ارتباط موثر با همسر، هنر گفتوگو است. در گفتوگوهای خود از انتقاد کردن بپرهیزید. انتقاد شامل توهین، تحقیر و حتی زبان بدن منفی هم میشود. این کارها را کنار بگذارید و با بیان جملههای مثبت، نظر خود را به گوش همرستان برسانید.
سخن پایانی
مشاورین خانواده روشهای زیادی برای براقراری ارتباط با همسر پیشنهاد میدهند. ما در این دوره سعی داریم روشها و تکنیکهای مهم را به شما معرفی کنیم. همچنین شما خواهید آموخت که چه رفتارهایی باعث جلوگیری از برقراری ارتباط موثر میشوند. پس اگر به دنبال رابطهای ایدهآل هستید، این دوره میتواند به شما کمک کند.
آموزش راهکارها و تکنیک های ارتباط بهتر با همسرتان را در این دوره کامل و حرفه ای آموزشی یاد بگیرید و در زندگیتان اجرا کنید و نتیجه را لمس کنید